Wegańskie kotlety


Połączenie kilku warzyw z kaszą w krótkim czasie. Odkrywamy nowe smaki, a to daje radość. Kotleciki jakich wcześniej nie było w naszej domowej kuchni. Jak dobrze jest urozmaicać najważniejsze posiłki.

- 100 g soczewicy

- marchewka

- ząbek czosnku

- cebula

- 4 łyżki kaszy manny

- 2 łyżki ziaren słonecznika

- 1/2 łyżeczki przyprawy do gyrosa

- 1/2 łyżeczki soli

- olej kokosowy

Ugotowaną soczewicę przełożyć do blendera z pokrojonymi warzywami i zmiksować. Dodać kaszę ze słonecznikiem, przyprawy i uformować ładne nieduże kotlety. Usmażyć na oleju kokosowym kilka minut i gotowe. Można podać z ziemniakami pokrojonymi w talarki, upieczonymi z przyprawami w piecyku. Smacznego!


Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy