Muffiny


Nie czekajmy i mieszajmy. Tylko dwadzieścia minut pieczenia po to, żeby uraczyć gości pysznymi, zdrowymi wypiekami. Pełnoziarnista mąka to cenne źródło witamin. Więc brązowy cukier i rodzynki bardzo tu pasują. Zapraszam! 

- 200 g mąki pełnoziarnistej

- 150 g brązowego cukru

- 1/2 łyżeczki sody

- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 3 łyżki kakao

- szczypta soli

- rodzynki

- 250 ml wody

- 80 ml oleju rzepakowego

- 1 łyżka soku z cytryny

- 1 łyżka aromatu waniliowego

Składniki suche mieszamy osobno. Wlewamy składniki mokre do suchych i krótko mieszamy. Blachę do muffinek wykładamy papierkami. Przekładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i podajemy.



Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy