Sprawdzi się domowy cienki biszkopt, herbatniki a nawet ciastka owsiane. Skorzystajmy z tego co dostępne jest w naszej domowej kuchni. Do owoców najlepiej pasuje spód biszkoptowy ale równie dobrze można dać pełnoziarniste herbatniki. Oczywiście wybór jest bardzo szeroki ale zależny od indywidualnych upodobań.

- 700 g tłustego twarogu
- 2 łyżki żelatyny
- 1/2 szklanki gorącej wody
- 200 g śmietany kremówki 30%
- 1 puszka brzoskwiń (850 g)
- 200 g cukru trzcinowego
- sok z 1/2 cytryny
- 0,5 szklanki zalewy z brzoskwiń
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- biszkopt lub herbatniki pełnoziarniste

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i ciastkami. Brzoskwinie przelewamy przez sito i kroimy w talarki. Mielimy twaróg. 2 łyżki żelatyny zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy. Ubijamy śmietanę kremówkę. Do twarogu dodajemy sok z cytryny, zalewę z brzoskwiń i cukier. Dodajemy żelatynę, kremówkę, i połowę brzoskwiń. Drugą połowę położymy na ciasto. Masę serową wylewamy na blachę z ciastkami. Sernik wstawiamy do lodówki na godzinę. Szykujemy galaretki brzoskwiniowe. Kiedy masa serowa zacznie tężeć, wyjmujemy sernik z lodówki i układamy brzoskwinie. Zalewamy powoli tężejącą galaretką i wkładamy jeszcze na chwilę. Gotowe!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym

Więcej…

Graffiti

Więcej…

Telefony

Codziennie

Jak zaplanować podróż kamperem?

Więcej…

Pamiętasz zapach ziemniaczków z ogniska?

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zdrowy sen

Więcej…

Jak zadbać o swój mózg?

Więcej…

Moda

Artykuły

Szparagi w bekonie

Więcej…

„Wegański śledź”

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Czy wiesz dlaczego Jerzyk zwyczajny, wcale nie jest "zwyczajny"?

Więcej…

Poznaj przybyszy z Afryki

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Ogromna różnorodność gatunków w Polsce

Więcej…

Największe drzewa świata

Więcej…