Danie charakterystyczne dla kuchni czeskiej. To bardzo prosta i smaczna zupa, jeśli mamy dobry wywar z warzyw. Z ziemniakami i przyprawami jest naprawdę aromatyczna i rozgrzewająca. Smakuje doskonale! 

- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 7ząbków czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 750 ml wywaru warzywnego
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 jajka
- 100ml wody
- sól i pieprz
- grzanki, tarty żółty ser

Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Kminek z majerankiem dodajemy do cebuli. Podsmażamy cebulę kilka minut, aż się zeszkli i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki oraz kminek z majerankiem. Dolewamy wywar warzywny i gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy z wodą i wlewamy stróżką do zupy, cały czas mieszając. Na koniec zagotowujemy i podajemy w ulubionej wersji. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym

Więcej…

Dlaczego pies jest najlepszym przyjacielem człowieka?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Morze Bałtyckie i jego tajemnice

Więcej…

Norweska atrakcja - koniec świata

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Jak dbać o naturalne piękno dłoni i paznokci

Więcej…

Właściwości babki lancetowatej

Więcej…

Moda

Artykuły

Dyniowy chlebek

Więcej…

Zupa czosnkowa

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Czy wiesz dlaczego Jerzyk zwyczajny, wcale nie jest "zwyczajny"?

Więcej…

Czego nie wiemy na temat popcornu?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Ogromna różnorodność gatunków w Polsce

Więcej…

Najsmaczniejsze grzyby i pomysły na ich spożycie.

Więcej…