Danie charakterystyczne dla kuchni czeskiej. To bardzo prosta i smaczna zupa, jeśli mamy dobry wywar z warzyw. Z ziemniakami i przyprawami jest naprawdę aromatyczna i rozgrzewająca. Smakuje doskonale! 

- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 7ząbków czosnku
- 1 łyżeczka kminku
- 750 ml wywaru warzywnego
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 jajka
- 100ml wody
- sól i pieprz
- grzanki, tarty żółty ser

Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę. Kminek z majerankiem dodajemy do cebuli. Podsmażamy cebulę kilka minut, aż się zeszkli i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki oraz kminek z majerankiem. Dolewamy wywar warzywny i gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jajka ubijamy z wodą i wlewamy stróżką do zupy, cały czas mieszając. Na koniec zagotowujemy i podajemy w ulubionej wersji. Smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Graffiti

Więcej…

Jak pozbyć się roztoczy ze swojego domu?

Więcej…

Telefony

Codziennie

Zoo w Ostrawie

Więcej…

Niezbędnik turystyczny - 5 podstawowych zasad

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zdrowie, zdrowie i jeszcze raz zdrowie.

Więcej…

Jak prawidłowo dbać o higienę jamy ustnej?

Więcej…

Moda

Artykuły

Domowy Humus

Więcej…

„Wegański śledź”

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Poznaj 10 ciekawostek i faktów na temat popularnych muzyków i zespołów.

Więcej…

Czy wiesz, że...?

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Testujemy sprzęcior

Więcej…

Ogromna różnorodność gatunków w Polsce

Więcej…