Gotowane warzywa, majonez i śledź czyli zdrowy przysmak śledziowy. Bardzo ciekawe połączenie śledzia z warzywami na początek mało kuszące ale jak pyszne po przyrządzeniu. Jednak smaki zmieniają się na lepsze, oczyszczają się kubki smakowe i zaczynamy jeść to, czego wcześniej nie moglibyśmy przełknąć. Tak bardzo cieszę się, gdy odkrywam tak inspirujący smak. 

- 40 kawałków wegańskiego śledzia
- 15 łyżek 
sojonezu
- 3 buraki
- 2 marchewki
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- cytryna
- sól, sól wulkaniczna, pieprz

Gotujemy warzywa a cebulę drobno kroimy. Wyjmujemy śledzie i odsączamy z oleju. Ostudzone warzywa ścieramy na tarce. W salaterce 25 cm układamy warstwami składniki doprawiając solą i pieprzem. Dół salaterki smarujemy sojonezem, następnie kładziemy śledzia. Skrapiamy go cytryną i posypujemy cebulą. Następnie kładziemy ziemniaki. marchewkę a na koniec buraki. Tak samo układamy drugą warstwę i kolejna. Wierzch smarujemy sojonezem i solimy solą wulkaniczną. Wstawiamy do lodówki by schłodzić przed podaniem i smacznego!

 

Życzymy smacznego

Zespół Świat i Polacy

Pin It

Komputery

Czytaj

Rejestr Sprawców Przestępstw na Tle Seksualnym

Więcej…

Dlaczego sen jest ważny? - Świat i Polacy

Więcej…

Telefony

Codziennie

Tanie wakacje w Polsce

Więcej…

Niepowtarzalna Wenecja - praktyczne rady cz2

Więcej…

Sport

Najciekawsze

Zachowaj naturalnie piękną skórę

Więcej…

Zadbaj o swój wzrok.

Więcej…

Moda

Artykuły

Wegańska sałatka z tuńczyka

Więcej…

„Wegański śledź”

Więcej…

Uroda

Zawsze Bądź

Sprawdź co wiesz o piwie?

Więcej…

Poznaj 10 ciekawostek i faktów na temat popularnych muzyków i zespołów.

Więcej…

Zdrowie

Na Bieżąco!

Małże - Perfekcyjne mięczaki

Więcej…

Wędkowanie

Więcej…